17 Ocak 2013 Perşembe

"Yanınızdayız"

PFDK üyeleri hakkında suç duyurusu organizasyonuna ilk destek verenlerden biri Hacı Murat Atılgan'dı. Kendisi bu ateşi Sinop'tan yaktı. Bugün öğrendim ki aslında Galatasaraylı imiş Hacı Murat bey. Güzel de bir yazı göndermiş dava@bordomavi.net adresine. Bunu paylaşmazsam olmaz. "Yanınızdayız" başlıklı bu güzel mesajı sizler de okuyun isterim:

YANINIZDAYIZ

Trabzonlu değiliz belki? Trabzonspor’u tutmuyor da olabiliriz. Ama henüz insanlığımızı kaybetmedik.

Yıllardır bu ülkede futbolun aslında ne kadar kirli oyunlarla yaşamını sürdürdüğü anlatılır durur. Ortaya çıkmış üzeri kapanmış sessiz kalınmış bir çok olay var. Bütün bunları önlemek için ve değeri yüz milyon avrolarla ifade edilen bir sektörü daha temiz kılmak için 6222 sayılı sporda şiddet yasası çıkarıldı. Sandık ki bu yasa yürürlüğe girdiğinde artık kimse statlarda ve dışında kavga edemeyecek, sahalara giremeyecek, sporun her branşında insanlar huzur içinde müsabakaları seyredecekler. Biz spor severler olayın bu tarafıyla ilgilenirken ve tam da bu kanun yürürlüğe girdiğinde bazıları ‘’ Biz büyük camiayız, iki kere son maçta şampiyonluğu kaybettik bu sefer kaybetmeyelim’’ deyip, kapı kapı gezmeye birilerine para birilerine de vaatler vererek maçları oynanmadan kazanmaya başlamışlar.

3 Temmuz ve ardından yaşanan süreç artık bu ülkede herkes tarafından biliniyor. Gelinen nokta, yapılan haksızlıklar, ülke futbolunun geldiği durum o günden bu yana hepimizin takip ettiği bir durum.

Türkiye’de bazıları olup biteni o kadar uzaktan seyrediyor ki nereye geldiğimizin ve devamında ne olacağını hala göremiyor.

3 Temmuzun akabinde hukuk, kurallar, temayüller işletilebilseydi, adı geçen takımlara gerekli cezalar verilip suçlu kişiler spordan uzaklaştırılabilseydi biz bu gün bunlarla uğraşmak yerine futbolumuzun değerini artıracak değişik projelerle uğraşıyor olurduk.

Ülkede yaratılan bu öfke ve kin dalgasının asıl sorumluları zamanında gereğini yapamamış yöneticilerdir. Artık durum içinden çıkılması zor bir hale geldi. Bir tarafta haksızlıklarla elinden şampiyonluğu ve kupası alınmış bir kent ve o kentin takımına gönül vermiş milyonlar. Diğer tarafta hiçbir kanun ve kuralı saymayan kendilerini büyük sanan bir camia ve ona yalakalık etmekten utanmayan kişiler, medya mensupları ve yöneticiler.

Adalet o kadar güçlü bir mücadele nedenidir ki hiçbir kuvvet ona karşı koyamaz. Hele ki haksızlığa uğradığına inanan kişiler yaşadıkları coğrafya, bilinen ve tanınan kişiliklere sahiplerse yani Karadenizlilerse kendilerine yapılan haksızlıkların eninde sonunda cezasını verirler. Her platformda hakkını arayabilen bu insanlara karşı mevcut sistemin sürüngenleri tarafından bir takım engellemeler, sindirme çalışmaları tabiî ki yapılacaktır. Tıpkı - FB maçında basın türübünü ile ilgili yapılmış asılsız ve kışkırtıcı haberler gibi. Unuttukları bir şey var. Ne yapılırsa yapılsın bu kentin insanları ve takımlarına gönül verenler haklılar, haklarınıda sonuna kadar arayacaklardır.

Bizler ise Trabzonlu değiliz belki? Trabzonspor taraftarı da olmayabiliriz ama bizler spor severiz. Gözümüzün önünde yapılan haksızlığa, çalınan şampiyonluğa göz yumacak kadar haysiyet ve şerefimizi kaybetmedik henüz. Trabzonlular ve Trabzonspor’a gönül verenlerle birlikte bizlerde bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Adalet yerini buluncaya, suçlular gerekli cezaları alıncaya ve futbolun üzerindeki bu medya egomanyası ortadan kalkıncaya kadar tüm Trabzonluların ve Trabzonspor’a gönül verenlerin yanındayız.

Hacı Murat ATILGAN

Boyabat/Sinop

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder