23 Nisan 2012 Pazartesi

Halis Muhlis Mithat

Mithat Halis ile Trabzonspor'un göbek bağı herkesce biliniyor artık. Daha önce medyaspor'da yazdığım bir haberde ayrıntılarıyla anlatmıştım:

http://www.medyaspor.com/haber/takimin-yarisi-onun-3056184

Bugün Haber61 kaynaklı bir iddiaya göre Tomas Sivok da Trabzonspor'daydı! Kısa süre içinde yalan olduğuna dair haberler de yayınlandı fakat bu iddia sonrası Halis meselesi yeniden gündemime oturdu diyebilirim.



Mithat Halis'in takıma kazandırdığı neferlere şöyle bir bakıyorum: maliyeti ile verimi arasındaki uçurum gittikçe açılan Adrian... Faydalanılamamış ve kiralanmış, orada da son hafta ilk onbir çıkınca şaşırtan Pawel ve varlığı unutulan Piotr... Antep'e kiralandıktan sonra başarılı performans gösteren fakat Trabzonspor'da hocanın sebebini bilmediğimiz şekilde üzerine düşmediği Sapara... Sezon başında İBB maçında yaşadığı sakatlıktan sonra 17 Eylül'den bu yana kayıp olan Vittek... Ligin 22. haftasında sakatlanan ve o tarihten bu yana forma giyemeyen Glowacki... Tüm bunların dışında Celustka ve Marek Cech'in yanısıra bir de Alanzinho.

(Tabii bir not düşelim burada. Alanzinho ve Cech Halis'in aracılık yaptığı isimler.)

Totalde bu 9 kişiden faydalanabildiğimiz kadarı Glowacki'yi de katınca sadece 4.

Şanssızlıklar, sakatlar, uyum sorunu vs. diye çeşitli haklı gerekçeler de üretebiliriz. Fakat manzara ortada.

Sivok haberini görünce ilk aklıma gelen de menajer meselesi oldu. Tam da hatırladığım gibi, Tomas'ın aracı menajeri de Mithat Halis idi. Nehoda Sport şirketine bağlı olan Tomas'ın resmi menajeri Zdenek Nehoda, Halis'in Türkiye iş ortağı diyebiliriz sanırım. Nehoda, bir başka Tomas'ın daha menajeriydi: Tomas Jun. Malumunuz olan Jun. Bu transferde de Türkiye aracısı Mithat Halis idi, imza töreninde de hazır bulunan Halis. Sivok'u da Zapotocny ile birlikte Beşiktaş'a öneren Halis.

Halis muhlis bir menajer dedikodumuz daha hayırlı olsun diyeyim ben... Aslında değinilmiş olsaydı haberin de menajeri baz alınarak yazılmış olduğunu söylerdim ama muhtemelen editörler bu ayrıntıyı fark etmiş değiller.

Şeytanın avukatlığı ise, varsın...

Tabii bu arada Sivok'un, gerçekleşmesi halinde iyi bir transfer olduğu gerçeğini değiştirmez bu durum.

Ben yine de size resmi göstereyim de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder